Reklam
  • Reklam
  • Reklam
Ya sam adno Pomak. az rabutam samo za Pomatsite Hora
Reklam
Atilla Dogan

Atilla Dogan

Pomak Örgütlenmesine yorumlar

Ya sam adno Pomak. az rabutam samo za Pomatsite Hora

07 Mayıs 2015 - 22:47 - Güncelleme: 14 Haziran 2016 - 14:07

Napred vinagi Napred

Kaçmakla Olmaz Çalışmakla , üretmekle olur .Yapılan olumlu çalışmaları Suçlamak eleştirmek , çamur atmak  kolay, asıl meziyet Pomak Halkının dil ,kültür, tarih bilinçlenmesi mücadelesinde ortaya bir şeyler çıkarmak , çalışmalar yapmak üretmektir . Pomak Ulusunun  dil ,kültür, tarih bilinçlenmesi mücadelesidir. Yaptığımız  olumlu ve müspet girişimlerimiz, hedeflerimiz saçma sapan  girişimlermiş. Biz Pomak Ajans olarak  bu eleştirileri yapan kardeşlerimize şunu söylemek istiyoruz; sizin amacınız "üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi "? Bunu açıkça belirtin ki bizde bilelim. Bilelim de, kim Pomak halkı  için bir şeyler yapmanın gayreti içerisindeyse de hep birlikte görelim ve öğrenelim.  Bekleriz . Biz Pomak Ajans olarak Siyasal arenada varız ve dahada güçlenerek büyüyerek her zaman  var olacağız

Gün birlik olma günü iken dezenformasyon amaçlı bu tip propagandalar ve girişimler her anlamda sosyal ve siyasal arena da biz Pomakları yalnızlaştırır varsa eğer ayrıştırma noktalarımızı açığa çıkartır. Bir anlam ifade etmekten uzak bu kısır tartışmalar - münakaşalar biz Pomaklara en büyük zararı verir. Biz hepimiz bir ağacın dallarıyız, yok birbirimizden farkımız. Güzel ve anlamlı girişimleri , yapılanları . çalışmaları baltalamak yerine,  hep birlikte sahip çıkalım ve hep birlikte bulunduğumuz her platformda ve her yerde anlatalım ve sahiplenelim.

    Halkı bilinçlendirme çalışmaları  genellikle iyi bir deneyim ve birikimle yapılır. Mücadeleci, inatçı , sabırlı  bir duruş sergilemek biz Pomak halkının mücadelesine gönül verenlerin her çalışmada başvurmamız  gereken bir yoldur. Disiplinsiz . örgütsüz , bilinçsiz kişiler bir yada bir kaç kişilik gruplar ise boş verin  mücadeleci bir duruşu, karşısındakine güven dahi vermez. Daha yolun başında kaybeder. Halkı bilinçlenmeye katacak, kararlı bir duruş sergilemesini sağlayacak insanlar, beklentilerinin çok daha fazlasını kendileri sergileyemezse boş bir hayalden öteye gidemez.

Bu tür kişilerin yada grupların  yaptığı tüm çalışmalara güven de biter. Artık ağzıyla kuş tutsa, kimseyi bir araya getiremez. Pomak Halkının Kültür , Tarih ve dil  gibi büyük ve zor bir uğraşın içine giren arkadaşlar mücadeleci ve inatçı bir duruşu öz disiplinle birleştiremediklerinde sadece kendilerine olan güvenlerini yitirmekle kalmazlar; söylenenlere değil yaşananlara ve yapılanlara  bakan Pomak  halkımızın da güvenini yitirirler.

Disiplin deyince akla ilk kaba zora dayanan tür gelir. Kimsenin gülmediği, işlerin emir-komuta yoluyla yapıldığı, insanın adeta kişiliksizleştirildiği yoldur.  Pomak halkının dil , Kültür , Tarih bilinçlenmesi mücadelesinde  Bizim anladığımız disiplin, hedefe konulan işin yerine getirilirken karşımıza çıkabilecek sorunları ortadan kaldırma yöntemidir.

    Biz Pomak Ajans Media Grup olarak bu yola çıktık .. Bu zorlu , uzun , engebeli , sarp , çetin bir yoldur. Bazı kişilikler veya  Küçük grupçuklar  emek ve sabır isteyen, yoğun bir tempo gerektiren işlerden kaçar. Bu tür kişilikler yada belli bir azınlık zümre kısa yoldan popülarist  taktikleri kullanmak ister. , en kısa sürede en yüksek çıkarı sağlama  çabasına dayandırırlar. Zaman en "değerli" şeydir onlar için. Yaptıkları işin inceliklerini, detaylarını ya da bilimsel yöntemi bulmak değil daha fazla ortalığı karıştırarak popülasyonlarının amaçları doğrultusunda hedeflerini kısa yoldan elde etmenin püf noktalarını bulmak onlar için önemlidir. İşin özüne değil, biçimine yatırım yaparlar. Belki de emek harcama ve sabırlı olma konusunda en hassas olması gereken gerçekçi olanlar Pomak ulusu davasına gönül vermiş olanlardır. .

    Biz, Pomak halkının örgütlenme ve bilinçlenme aşamasında , tüm Media kurumlarımızın ,  çalışmasından yanayız… Biz  Pomak Ulusu ile halkı  ile bütünleşmeyi savunur , Pomak  Ulusunun  kendi sorunlarına sahip çıkmasının sağlanmasını anlar ve  anlatırız.

Atilla Doğan

Bizi  Facede sosyal Medyada Takip edin.Pomaklar hakkinda her seyden an itibari ile  Haberiniz olsun ..  Pomakbülteni Haber Portalı.

 

Bu yazı 134613 defa okunmuştur .

Son Yazılar