Lofça-Rahva-Bela Slatina -Plevne-ata-toprakları gezisi

06 Eylül 2019 - 00:24 | Güncelleme: 06 Eylül 2019 - 16:13

Pomaklar Ata topraklarına Pomak Konfederasyonunun Kültür Gezileri kapsamındaki organizasyonları ile kavuşuyorlar. 1. Bölge gezileri 3 - 5 ve 7 günlük programlar Edirne – Kırcaali – Aziz Zagora – Kızanlık – Şipka – Galata – Pleven ( Plevne ) – Kneja – Oryahovo ( Rahva) Bela Slatina –ayrıca Galata, Gradeşnitsa, Glogovo, Babintsi, Pomak Torros köyleri Akraba ziyaretleri. son olarak evlere dönüş. Ata Toprakları. Rahva ( Rahova ) - Lofça Tuna Boyu Pomaklarının geldikleri yerler. Videoyu izleyin.

Mezarlarınızın üstündeki balkanların soğuk tozunu silmeye geliyoruz.  Özlemle geliyoruz, kucaklaşmaya geliyoruz . Bir güz yaprağı gibi dökülen hayallerimizi,  yürek yakan özlemlerimizi anlatacağız size. Balkanlar bizim ruhumuz, kimliğimizin, benliğimizin oluştuğu yer. Atalarımızın ruhları şad olsun.. Sevgi saygı rahmetle anıyoruz.. Hepsinin mekanı cennet  olsun.. Gezilerimiz Bölge gezileri 3 - 5 ve 7  günlük programlar ile dört  Pomak bölgesi olarak belirlendi. 1-) Bulgaristan Lofça - Rahva bölgeleri / 2-) Bulgaristan Rodoplar /  3-) Batı Trakya / 4-) Makedonya bölgeleri..  Bulgaristan gezilerimiz  Kızanlık – Şipka – Galata – Pleven – Kneja – Oryahovo (Rahva) Bela Slatina – ayrıca Galata, Gradeşnitsa, Glogovo, Babintsi ve Torros Pomak köyleri Akraba ziyaretleridir. Pomak Atalarımız  sizin için  geliyoruz. Gezilerimizi detaylı olarak açıklayan kurulum aşamasından sonra web sitelerimizden takip edebilir. Gezilerimize katılmak için gerekli tüm rezarvasyon bilgilerini ve detaylarını bulabilirsiniz.  iletişim için Konfederasyon temsilcilikleri ile kontak kurabilirsiniz.  Gezilerimiz ile ilgili ayrıntılı açıklamaları sosyal medya grup, sayfa ve sitelerimizden bilgilendirmeler ile devam edeceğiz. 
Foto Yılı 1913 - 1936 - 1950
     
Gezi 1. Gün 
Edirne –Selimiye Camii'nde  Buluşma Edirne Selimiye camiinde öğlen namazı ve Edirnede gezi. Osmanlı hükümdarı II. Selim tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Selimiye Camii, zamanın başkenti olan Edirne'de, şehrin en yüksek noktasında Yıldırım Beyazıt'ın yaptırdığı Baltacılar Koğuşunun kalıntıları üzerine yapılmıştır. Yapımına 1569'da başlanmış ve 1575'de tamamlanmıştır.
    
Türkiye'nin en büyük camisi, ünlü türk Mimar Sinan tarafından klasik Osmanlı tarzında ve Sultan II Selim tarafından emir verilerek yapılmıştır. Camii sanatsal dehanın ve teknolojik fırsatların bir simgesidir.
Kırcaali şehrine yolculuk : Gazi Kırcaali Baba’nın isminin Kırcaali kentinin adında yaşadığına dair görüşler mevcuttur. Kırcaali ve bölgesi, Osmanlıların Rumeli’de fethettiği bölgelerden birisidir. Bölgenin fethi muhtemelen Dimetoka ve Edirne’nin fethinden sonra gerçekleşmiştir. Dimetoka-Edirne-Hasköy üçgeninde kalan Kırcaali-Cebel-Sultanyeri bölgesi, Osmanlı fetihlerinin manevi önderleri olan dervişler/evliyalar diyarıdır. Bu dervişlerden birisi de Gazi Kırcaali Baba’dır. Bugün sadece Gazi Kırcaali Baba’nın mezarının nerede olduğu bilinmektedir.
    

Baraj Kırcaali baraj duvar büyüklüğüne göre ikinci yerde yer alıyor. İnşaat, form ve icra yönünden tüm Balkan yarımadası için benzersizdir. İlginç olan bu tarzda şehrin üzerinde yükselen birkaç barajdan biri olması.
          

Tarihi Müzeler gezisi.. Doğu Rodoplardaki yaşamı (M.Ö. 6.000 – XX asır) izleyen 50 000 üzerinde eseri içerir. Pomakara sklavinije 13 Pomak kavminin 130 nesil 450 sene süren göçlerinin  Arkeolojik bulgu ve belgelerin sergilendiği müzelerdir.

Stara Zagora, ( Eski Zağra ) Şehir, Eski Zağra Ovası'nda yer alır. Yukarı Trakya Düzlüğü'nün doğu kısmında, Orta Orman'ın, Sakar Dağı'nın, Manastır Tepesi'nin, Azizler Tepesi'nin ve denizden yüksekliği 137 metre olan Çırpan Tepesi'nin arasında uzanmaktadır.

Şehir merkezindeki ortaçağ binası eskiden cami olarak hizmet verirken şu anda dinlerin bir müzesidir.  Boş zaman ve öğle yemeği.
2. Gün gezi.. 
Koprinka köyü -Bölgenin en büyük pomak köyüdür. Gezinti ve yerel Pomak halkla tanışmak. Kazanlık şehrinde otel konaklama– boş zaman ve akşam yemeği.
   

Şipka anıtına sabah 9'da hareket. Rus-Osmanlı savaşlarında en korkunç cenkler burada yer almıştır. Şipka anıtına sabah 9'da hareket.  Balkan Savaşları Tarihinde 93 harbi olarak da bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı, on dokuzuncu yüzyılın ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son savaşlarından biridir. Bu savaşta toplumun hafızasında çok önemli biri kalmıştır: Gazi Osman Paşa .  Kahraman paşanın hatırası, hala çeşitli semt, lise ve stadyum isimlerinde ve de herkesin en sevdiği ezgilerden biri olan Plevne Marşı’nda yaşamaya devam etmektedir.
        
Şıpka Geçidi Muharebeleri, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Osmanlı ve Rus birliklerinin çok büyük bir stratejik önemi olan Şıpka Geçidi'ni ele geçirmek üzere yaptıkları dört değişik muharebeden oluşan bir muharebeler dizisidir. Şıpka Geçidi günümüzde Bulgaristan'ın sınırları içinde yer alan Balkan Dağları üzerindeki bir geçittir. Şıpka Geçidi Tuna nehri boylarındaki Rusçuk kentinden başlar ve Edirne'ye kadar uzanır. En yüksek noktasında 1.150 metrelik bir rakıma ulaşan Şıpka Geçidi 1877-1878 Osmanl ı- Rus Savaşı  sırasında  Balkanları  aşarak İstanbul'a doğru saldırıya geçmiş Rus ordusu için büyük bir engel oluşturuyordu. Şıpka Geçidi ele geçirildiği takdirde Edirne'ye kadar Rus ordusunun önü açık olacaktı. O yüzden burada Osmanlılar ve Ruslar arasında 4 değişik muharebe yaşandı.

Osman Paşa’nın giriştiği destansı Plevne Savunması’dır. Rus askerleri tarafından kuşatılan Osman Paşa, bugün Bulgaristan sınırları içinde bulunan Plevne şehrinde 145 günlük amansız bir savunma başlatmış ve bütün zorluklara rağmen ölüm pahasına vazifesini gerçekleştirmiştir.

Akraba ziyaretleri : Galata, Gradeshnitsa, Glogovo, Babintsi ve  Torros Pomak köylerine gidiş. Yerel pomakarın  yaşam tarzı ve kültürü ile tanışmak. Bu yerler pehlivan güreşleriyle ünlüdür. Otele dönüş konaklama
  
3. Gün

kurtuluşun yüzüncü yılı onuruna inşa edilen Epopeya ve Plevne panoramik müzeye ziyaret. 

Bu bölgedeki pomakların kasaba ve köylerine ziyaret. Bir kahve molası. Tuna nehrinin yakınlarındaki Oryahovo ( Rahva )  şehrine doğru yolculuk. Byala Slatina şehrine yolculuk. Bılgarski izvor köyünde otel konaklama.  Türkiye - Edirne'ye gidiş öncesi dönüşünde Svilengrad şehrinde mola. Svilengrad Türkiye kapıkule sınır kapısına yaklaşık 15 km uzaklıktaki bir Bulgar şehridir . şehir içinde bulunan tarihi eserler Türkiye ve yunanistan'dan gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. 

Fiyata dahil olan:

Uluslararası taşımacılığa ait lisanslı otobüsle ulaşım ücreti.

Bulgaristan’dan grup rehberi ücreti.

Yol ücretleri

Fiyata dahil olmayan:

Kişisel harcamalar

Programa göre ziyaret edilen turistik yerlerin giriş ücretleri. Turistler yolculuk sırasında geçerli olan giriş ücretlerini öder.

69 ile 79 yaş arası kişilere yapılan sağlık sigortası için ek ücret. 79 yaşın üstünde olan kişilere sigorta yapılmaz ve sağlık sigortasıyla ilgili bir olay olursa tur operatörü sorumluluk taşımaz.
   

Not:

Turistik program en az 30 kayıtlı turistle gerçekleşir.

Tur operatörü program faaliyetlerinin sırasını değiştirme hakkını muhafıza eder.

Tur operatörü ve yerel ortakları tıbbi müdahale gereken durumlarda yardım sağlayabilir, ancak onlar, müşteri sigortanın genel şartlarına uymazsa, sorumluluk taşımazlar.

Anlaşmanın iptal şartları:

Eğer müşteri yolculuk tarihinden en az 30 gün önce anlaşmayı iptal ederse ceza ücreti ödemez

Yolculuk tarihinden 29 ile 15 gün önce anlaşmayı iptal ederse müşteri Bulgar Levası olarak belirlenen seyahat ücretinin %30’unu öder.

Yolculuk tarihinden 14 ile 7 gün önce anlaşmayı iptal ederse müşteri Bulgar Levası olarak belirlenen seyahat ücretinin %50’sini öder.

Eğer müşteri yolculuk tarihinden 7 günden daha az bir süre önce anlaşmayı iptal ederse Bulgar Levası olarak belirlenen seyahat ücretinin %100’ünü öder.
    

Gerekli belgeler:

Yolculuk için geçerli pasaport

Bir ebeveynle veya ebeveynsiz seyahat eden 18 yaşın altındaki çocuklar için noter onaylı ebeveynlerinden biri veya ikisi tarafından verilen beyanname.