Meyve sebzelerin üzerindeki kimyasal maddeler çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye ve kalp damar hastalıklarına sebep oluyor.
Harvard Üniversite'sinde yapılan bir araştırmaya göre vücuda giren az miktarda kimyasallar bile çocuklarda dikkat eksikliği kalp damar hastalıkları ve hiperaktivite riskini iki katına çıkarıyormuş.
2000-2014 yılları arasında gerçekleştirilen, 8-15 yaşları arasında 1.139 çocukların yüzde 94′ünde bu kimyasallara rastlanmış.
Araştırma, çocukların bu kimyasallara hangi yollardan maruz kaldıklarını kesin bir şekilde ortaya koymuyor. Kimyasallar vücuda üç farklı şekilde giriyormuş: Üzerinde Kimyasal olan yiyecekleri tüketerek, havadan soluyarak, ya da kimyasal karışmış suyu içerek. Çocuklar, vücut ağırlıklarıyla göreceli olarak göre yetişkinlerden daha fazla tarım ilacına maruz kaldıkları için daha fazla risk altındalarmış.
Bu yeni araştırma, daha önceki inanışın aksine, vücuda giren çok az miktarda kimyasal maddenin bile beyinde değişime yol açabileceğini gösteriyormuş.
İşin kötü tarafı, sigara gibi kaçabileceğimiz, engelleyebileceğimiz bir şey değil bu Kimyasallar . Her yerdeler. Sağlıklı olduğunu düşündüğümüz yiyeceklerde bile var …”
Amerika’daki Çevresel Çalışma Grubu (Environmental Working Group-EWG) adlı bir organizasyon, kimyasallara en çok maruz kalan yedi meyveyi şöyle listeliyor. (EWG, bir Amerikan organizasyonu olduğu için aşağıdaki yerli-ithal sıfatları da oraya özgü. Ancak yine de
Şeftali çilek (yerli) yaban mersini nektarin kiraz (ithal) üzüm
Sebzeler ise şöyle:
Kereviz tatlı biber (sivri değil, renkli olanlar) ıspanak kıvırcık marul yaprak lahana patates
Bizi Facede sosyal Medyada Takip edin.Pomaklar hakkinda her seyden an itibari ile Haberiniz olsun