Nazi Toplama Kampı Neuengamme'yi ziyaret edip ölen masum kurbanlar anısına Çelenk Bırakan. Efrem Mollov ve Mehmet Demir.
Hamburg Eyaleti sınırlarında bulunan Nazi Toplama Kampı Neuengamme'yi ziyaret edip ölenler masum kurbanlar anısına Çelenk Bırakan. Efrem Mollov ve Mehmet Demir. Nazi Almanyasının işlediği insanlık suçunu yakından inceledi.
Nazilerin tıbbî deneylerinde kullanılan Polonya, Macaristan, Cekoslovakya , Kosovo, Hirvatistan dan getirilen. Yahudi, Roman (Çingene), Nazi karşıtı partizan kurbanlar ve diğerleri . SS doktorlarının tüberküloz mikrobu vererek deneylerde öldürdükleri masum insanlar Balkan halkları , gaz odalarında öldürülen binlerce sivil masum için Pomak Enstitüsü adına .. Efrem Mollov – Mehmet Demir Çelenk Bıraktılar.
6 Gün süren Hamburg Toplantısı Smolyan Pomak Enstitüsü Başkanı Efrem Mollov Başkanlığında başlatıldı.
Hamburg senatosunda temaslarda bulundular , diplomatik girişimler yaptılar. Toplantı 11 Mayısta son bulacak. Toplantının basın sözcülüğü yaptığı açıklamada : Toplantı sonuç bildirgesi yayınlanmayacağını , basın açıklaması yapılmayacağını ve Toplantı deklerasyonu olmayacağını açıkladı . 6 Gün sürecek Balkan Ülkeleri Pomakları Hamburg Toplantısının sonuçları , açıklamaları ve kararları ilgili kurum , kuruluş ve kişilere Hamburg Pomak kurumlari çatı dernegi ( Pomakische Kultur Verein Hamburg e.V ) tarafından yazılı protokol olarak bildirilecek .
Neuengamme Nazi ölüm KAMPI nedir ?
ALMANCA BİLMEMEK ÖLÜM SEBEBİ
Deniz suyunun içilebilir hale getirilmesi için Nazilerin tıbbî deneylerinde kullanılan Balkanlardan , Polonya, Macaristan, Cekoslovakya , Kosovo, Hirvatistan dan getirilen. Yahudi , Roman (Çingene), Nazi karşıtı partizan kurbanlar ve digerleri . SS doktorları lenf düğümlerini çıkardıktan sonra tüberküloz mikrobu vererek deneyler yaptilar. Bu çocuklar bu insanlar tıbbî deneyin bir parçası olan 104.000 yüz dört bin kisinin 42 bin kişisi Gaz odalarında ve deneylerde 20 Nisan 1945'te öldürüdü. Neuengamme toplama ve ölüm kampı, Almanya, Hamburg Bergedorf 1942 - 1945.
Toplantısı Smolyan Pomak Enstitüsü Başkanı Efrem Mollov ve Hamburg Toplantısı katılımcıları Hamburg yakınlarında bulunan Bergedorf - Neuengamme kasabasındaki Nazi dönemine ait KZ-Gedenkstaette toplama kampı tarihçesi ve kamptaki tarihi gerçekler konusunda bilgi aldılar. Neuengamme Nazi Kampı’nda 1938-1945 yılları arasında 42 bin ila 49 bin insanın çalıştırarak imha yoluyla katledildiğini öğrendiklerinde çok duygulandılar.
En ağır koşullarda yaşayan ve çalıştırılan Balkan halklarından mahkumlar Yahudiler ve tutuklular, takatleri kesilip çalışamayacak hale geldiklerinde öldürülüp yakılmış ve külleri de bu kampta gübre olarak kullanılmış” şeklinde açıklama yaptı. Kampın belediye tarafından, yaşanan acıların unutulmaması için anıt kamp haline getirildiğini söyleyen Jensen, “Avrupa’nın çeşitli yerlerinden getirilen tutukluların arasında Müslümanlar da bulunuyordu ama onlar, dinlerinden dolayı değil, siyasi suçlar nedeniyle bu kamplarda yaşamak, burada ölmek zorunda kaldılar. Fakat ten rengi, insanların zulüm görmesi için yeterli bir sebep olarak görülüyordu. Yahudilerin yanı sıra ten rengi farklı olan birçok insan da Yahudilerle aynı muameleye maruz kaldılar”